Waar staat VERO voor ?

Als je de betekenis van VERO opzoekt kom je op de woorden waarachtig, echter, wettig en waarlijk. Dit zijn kernwoorden die ik in mijn praktijk en in mezelf heb geïntegreerd. Met in het bijzonder aandacht voor (niet begrepen) emoties of gevoelens. Zij blijven in ons onderbewustzijn aanwezig. Hierdoor wordt zeventig procent van ons handelen beïnvloed. Zolang deze ervaringen en gevoelens niet 'bewust' worden gemaakt maken ze deel uit van onze 'schaduw'. Onze schaduw neemt het maar al te graag over op momenten dat wij, moe, overstuur, angstig of gespannen zijn. Vervolgens projecteren we deze onvolkomenheden op anderen, vaak onze meest dierbaren. Daarom is het aangaan van een traject ook een weg naar jezelf, je diepe innerlijke zelf, wie jij in wezen bent in al je lichtheid, zwaarte, uniciteit, met al je gevoelens van onmacht, onzekerheid, angst en woede. Eenmaal begrepen en doorvoeld, ga je ervaren dat net daar je kracht schuilt. Graag help ik jou, jouw licht te laten schijnen op je schaduw en deze dankzij inzicht te integreren in je huidige zelf en leven, waardoor je als een volledig mens in de wereld kan staan, in al jouw authenticiteit! Let's connect the dots!

Waarachtig(heid), waarheid is een waarde die de meeste van ons hoog in het vaandel dragen maar wat is nu net dé waarheid? Je hebt vast en zeker al vaak gehoord dat ieder zijn eigen waarheid heeft. Natuurlijk hebben wij allemaal onze eigen waarheid, ... maar wat is dan de sleutel om deze ook ten volle te leven? Is het überhaupt mogelijk om jouw waarheid ten volle te leven en uit te spreken zonder daarbij invloed uit te oefenen op het leven van anderen? Daar zit net de 'spanning'! Bovenal is het belangrijk om naast alle waarheden van anderen te leren begrijpen wat ONZE waarheid is en waarom die zo is. Hier gaan we een diep proces van zelfkennis aan. Als het voor jou niet duidelijk is wat jouw waarheid is, hoe kan je deze dan uitspreken?... laat staan in de wereld brengen? Vele onder ons hebben het moeilijk om eerlijk te zijn met zichzelf. De nood aan liefde en erkenning weegt zwaarder door. Bijna alle mensen op aarde hebben de behoefte om eerlijk te zijn, om zich te openen en te verbinden met anderen. Daar is het aan mij om ruimte te creëren waar dit kan gebeuren. In deze ruimte, vrij van oordeel of verwachtingen komen we uit de geslotenheid, kunnen wij ons verbinden, eerst met onszelf, later met de ander. Veiligheid en de daaraan verbonden intimiteit kunnen weer deel gaan uitmaken van ons leven als krachtige basis omdat die nu vanuit onszelf komt.

Echter hier raken we twee dimensies aan; door meer naar onze waarheid te leven gaan we echt in het leven staan, we raken meer in evenwicht in onszelf en weten we waar onze talenten en valkuilen liggen. Deze vragen ECHTER om steeds bewuste en zachte aandacht zodat de integratie van ons ware/geruste zelf kan verder gaan. Het is belangrijk te weten dat dit een levensproces is waarmee ik wil zeggen dat het heel je leven doorgaat. Er zal immers nooit een punt komen waarop je helemaal 'klaar' bent. De enige zekerheid die we in het leven hebben is de onzekerheid. Er zal dus altijd een moment in het leven komen waarop jij geconfronteerd wordt met het onverwachte; nieuw leven, nieuwe paden en zeker ook met verlies, lijden en machteloosheid om onszelf of om onze geliefden. Door echt in het leven te staan en te leven naar jouw waarheid heb je een sterke ruggengraat nodig om op terug te vallen in tijden dat het moeilijker gaat.

Wettig of feitelijk; In mijn praktijk ga ik verder op feitelijke gebeurtenissen; de dingen die jij dagdagelijks ervaart, wat er zich in het moment afspeelt, wat voor jou legitiem is. We focussen ons op tastbare zaken en of de hulp die ik bied voor jou werkt!

Waarlijk; Iets op waarheid gefundeerd, hier vinden we jouw WARE, WAARLIJKE zelf terug, waar we naartoe werken. Vaak is ons 'waarlijke' zelf ook voor onszelf verborgen. Vandaar de Gardenia bloem in mijn logo. Deze bloem staat voor een geheime liefde, zuiverheid en oprechtheid. De geheime liefde staat voor de liefde naar zichzelf die ieder van ons in zich draagt en daar vaak naar op zoek gaat in een ander.